• +90 212 702 00 00
  • +90 532 281 01 42
  • info@muayene.com
trarbgzh-TWenfrkadefaru

VEGAN V-Label Sertifikası

V-Mark markası, ürün etiketi hakkında önemli bilgileri listelemeyebilecek vegan olmayan ürünler için endikedir. Birkaç örnek sirke, şarap ve meyve suyu (hayvansal ürünlerle filtrelenebilir), fırınlanmış ürünler (hayvansal yağlar içerebilir) ve “E” sınıflandırılmış bileşenleri içeren (örneğin bir hayvandan türetilmiş jelatin veya koyulaştırıcılar gibi) besinler ).

Tüm kozmetik ve kişisel hijyen ürünleri için endikedir. Üreticilerin tüm malzemelerin ürün etiketinde listelenmesi zorunludur, ancak tüketicilerin hangi bileşenlerin bitki bazlı ve vegan onaylı olduğunu bilmeleri zordur. V-Mark, hayvanlar üzerinde test edilmiş herhangi bir ürünü asla onaylamaz.

Tüm tekstil ürünlerinin ve moda aksesuarlarının vegan onaylı olmasını sağlamak için şartlar belirtilmiştir. Kontrol etmenin yanı sıra deri, ipek, tüy, mercan ve inciler gibi malzemeler yoktur, hayvansal kökenli herhangi bir madde içermediklerinden emin olmak için boyalara ve yapıştırıcılara özellikle dikkat edilir.

Bir ürün için V-Mark Vegan Sertifikasyonu için onaylanması yasaklı olanlar; ipek gibi böceklerden yan ürünler, yumurta veya yumurta ürünleri, süt veya süt ürünleri, bal veya bal arısı ürünleri, böcek veya ürünler et, balık, kümes, hayvan ürünleri içermez gıdalar veya boyalar veya filtrelenmiş şeker.

Ürünler deri, kürk, ipek, tüy, aşağı, kemik, boynuz, kabuk, yün, kaşmir, tiftik, hayvan derisi, süet, ya da tiftik içermemelidir.

Tatlandırıcılar filtre veya kemik char işlenmiş olmamalıdır.

Ayrıca, şirketler V-Mark TÜRCERT tarafından, vegan ve vegan olmayan üretim döngüleri arasında kullanılan ve tüm makine, gemi, mutfak eşyası ve paylaşılan makine çapraz-bulaşmasını en aza indirmek için vegan ve vegan olmayan üretim döngüleri arasında kullanılan makinelerin iyice temizlenmesi ve sterilize edilmesi için kabul edilebilir adımlar atılması gerektiğini onaylamalıdır.

Ürünleri sertifikalandırmanın maliyeti nedir?

“Sertifikalı Vegan” logosunun kullanımı için her bir şirketin (her ürün için değil) her bir yıllık lisans ücreti talep ediyoruz. Lisans ücreti, şirketin yıllık geliri ile (vegan ürün veya markasına göre değil) değerlendirilir ve “Sertifikalı Vegan” logosunun kullanılması için izin verilmeden önce ödenmesi gerekir.

Lisans ücreti Vegan Sertifikasyon programının desteklenmesine yardımcı olur ve dünya çapında vegan ürünlerini tanıtır!

Şirketimi ve vegan ürünlerimi nasıl sertifikalandırabilirim?

Bir başvuru ve gerekli evrakları posta, e-posta veya faks yoluyla gönderin. NOT: Şirketleri, restoranları, gıda kamyonlarını, çiftlikleri veya restoranları onaylamayız - bireysel ürünleri sertifikalandırırız.

Rafine şeker içeren ürünleri kabul ediyor musunuz?

Char ile rafine edilmiş şekeri Sertifikalı Vegan Logosunu taşımasına izin vermiyoruz. Ürünlerinde bu şekeri kullanan şirketler, şeker tedarikçisinden, şeker üretiminde hayvansal ürünleri kullanmadıklarını garanti eden bir bildiri göndermelidir.

Nasıl başvuru yapılır?

V-Mark Vegan sertifikası almak için çevrimiçi başvuru formunu doldurun veya dokümanlarınızı kolayca yükleyin ayrıca faks veya e-posta ile TÜRCERT’e başvurun.

Bir başvuru yapmak, başvuru onaylanıp TÜRCERT tarafından izin verilene kadar Sertifikalı Vegan Logosunu kullanma yetkisi vermez. Sertifikalı Vegan Logosunun izinsiz kullanılması yasalarının ihlalidir.

Sertifikalı Vegan Logosunu herhangi bir şekilde değiştirmek ulusal yasalarını ihlal etmektir.

Hayvansal Ürün Yok

Sertifikalı Vegan logosunu taşımak için onaylanmayan ürünler; et, balık, kümes hayvanı, hayvansal yan ürünler (böceklerden elde edilen ipek veya boyalar dahil), yumurta veya yumurta ürünleri, süt veya süt ürünleri, bal veya bal arısı ürünleri veya Herhangi bir hayvansal ürünle ilgili netleştirilmiş veya bitmiş ürünler.

Hayvan Testi Yok

Ürünler, tedarikçi, üretici, üretici veya bağımsız tarafça herhangi bir içerik veya bitmiş ürün hayvan testi içermemelidir

GDO'suz

Ürünler, içerik veya bitmiş ürünler üretmek için kullanılan, bitkisel, hayvansal kaynaklı GDO'lar veya genler içermemelidir

Doğrulama

Ürünler, hayvansal ürünlerin içerik üretiminde kullanılmadığının doğrulanmasını sağlamalıdır.

VEGAN Vejeteryan sertifikasyonu için TÜRCERT ile iletişime geçebilirsiniz.

ECO Friendly Sertifikası

Çevre dostu ürünler, çevreye en az zararı verecek şekilde tasarlanan ya da kullanımı sırasında çevre için hiç bir olumsuz etki göstermeyen ürünlerdir. Son yıllarda birçok şekilde çevre dostu, doğa dostu veya yeşil yaşam gibi kavramlar çok fazla dile gelmeye başlamıştır. Çevre dostu kavramı, birçok farklı ürün ve uygulama için kullanılmaktadır. Kısaca daha sağlıklı yaşam sağlayacak uygulamalar anlatılmak istenmektedir. Kelimenin tam anlamıyla, yeşil yaşama katkıda bulunan ürünler veya toprak, hava, su ve enerji gibi doğal kaynakların korunmasına yardımcı olan uygulamalar kasdedilmektedir. Çevre dostu ürünler ayrıca hava, su ve toprak kirliliğinin büyümesini önler. Kaynakların nasıl kullanılması gerektiği konusunda daha bilinçli alışkanlıklar kazandırır.

Çevre dostu ürünler tasarlamak ve üretmek, insan sağlığını ve çevre güvenliğini göz önünde bulunduran bir yaklaşımdır. En azından, bu ürünler toksik değildir. Daha önemlisi, ekosistemi tüketmeyen ve sürdürülebilir bir şekilde üretim yapılmasından yanadır.

Organik tarımda, ürünler toksik böcek ilacı veya bitki öldürücüler olmadan yetiştirilmektedir. Geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılan ürünler, cam, ahşap, metal veya plastik gibi atık ürünlerin geri kazanılması ile elde edilmektedir. Biyobozunur ürünler, doğal olarak ayrışmaya neden olmakta ve çöplüklerin büyümesi ve ekosistemin zarar görmesi engellenmektedir.

Günümüzde bireyler, topluluklar ve kuruluşlar, doğal kaynakları korumak için daha fazlasını yapmak istemektedir. Çevre dostu olmak, çevre için daha iyi bir yaşam tarzına sahip olmak demektir. Gösterilen çabaların tek amacı, gelecek nesillerin de bugün sahip olunan doğal kaynakalara sahip olabilmesini sağlamak içindir. Sorumsuz ve bilinçsiz davranışlar sonunda gelecek nesilleri çok kötü bir yerkürenin beklediği bir gerçektir.

Suyu idareli kullanmak, daha az motorlu araç kullanmak, daha fazla yürümek, daha az enerji tüketmek, geri dönüşümlü ürünler satın almak, yerel olarak yetiştirilen sebze ve meyvaları tüketmek, daha az atık oluşturmak, hava kirliliği ile mücadele etmek için çevre gruplarına katılmak, daha fazla ağaç dikmek ve benzer davranışlar sergilemek, bütün kişi v ekuruluşların sorumluluğu olmalıdır.

Bugün gelinen noktada, hızlı bir şekilde sürdürülebilirliği teşvik eden bir yaşam ekolojisi oluşturmak bir zorunluluktur. İlk adım yukarıda sayılan çabalara katılmak, farkındalığı arttırmak ve kaynak tüketimi alışkanlıklarını değiştirmektir.

Çevrenin korunması, sadece bireyler açısından değil, belki çok daha fazla işletmeler açısından önemli bir konudur. Bütün üretim süreçlerinde çevreye karşı duyarlı ve belli kriterlere dayanan bir anlayışın benimsenmesi gerekmektedir. Geri dönüşüm, yeniden kullanma, kaynakları koruma, enerjiyi boşa kullanmama, atık işleme ve daha birçok unsurun dikkate alınması gerekmektedir. Endüstriyel veya tarımsal üretimde, insanlara ve ekosisteme zararlı hiçbir kimyasal girdi ve katkı maddesi kullanılmaması ve hiçbir teknik uygulanmaması gerekmektedir.

Kuruluşumuz, tamamen kendi imkanları ile ECO Friendly standartları geliştirmiştir ve talep eden işletmelere,gerekli denetimlerden geçilmesi durumunda ECO Friendly sertifikası vermektedir. Tüketiciler bu sertifikaya sahip ürünler kullanmakla, başta toprak, su, hava ve enerji olmak üzere doğal kaynakların korunmasına katkı sağlamış olmaktadır. ECO Friendly sertifikasına sahip işletmeler, doğayı sürdürülebilir şekilde kullanmış olmakta, dolayısıyla ekosistemin zarar görmesinin önüne geçmiş olmaktadır. Aynı zamanda biyolojik çeşitlilik korunmuş olmakta ve gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya bırakılmış olmaktadır.

Kuruluşumuz diğer çeşitli belgelendirme hizmetleri arasında ECO Friendly sertifikası hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler, güvenli, hızlı ve kesintisiz bir şekilde, daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli üretim yapmaktadır.

Diğer belgelendirme hizmetleri kapsamında verilen ECO Friendly sertifikası hizmetleri, bu yönde kuruluşumuz tarafından verilen hizmetlerden sadece bir tanesidir. Bunun dışında başka birçok farklı test hizmetleri de verilmektedir.

Kaynak Onay Sertifikası

Kaynaklı ürünlerin güvenliği, güvenilirliği ve maliyet etkinliği, kaynakların yeterli kalitede olmasını gerektirmektedir. Kaynak işlemleri, üründe istenen kaliteyi elde etmek için özel kontroller gerektiren işlemlerdir. Kaynağın doğru yapıldığının kontrol edilmemesi, en kötü durumda, felaketle sonuçlanabilecek hatalara ve can kayıplarına neden olabilir. Bunun yanında kaynak işlemlerini yeterince kontrol etmeyen işletmeler, daha sonra onarım yapmak zorunda olacakları için, hem bu yüzden ürün güvenliğini zayıflatmış olmakta hem de maliyet aşımları, gecikmeler ve sözleşmeden kaynaklanan problemler yaşamaktadır.

Kaynak işlemlerinin özel bir işlem olarak kontrol edilmesi, ISO 3834 standardında açıklanan füzyon kaynağı için kalite gereklilikleri yöntemi ile yapılmaktadır. Sözkonusu standart ülkemizde de Türk Standartları Enstitüsü tarafından şu başlıklarla yayınlanmıştır:

  • TS EN ISO 3834 Metalik malzemelerin ergitme kaynağı için kalite şartları
    • Bölüm 1: Uygun kalite şartları seviyesinin seçimi için kriterler
    • Bölüm 2: Kapsamlı kalite şartları
    • Bölüm 3: Standard kalite şartları
    • Bölüm 4: Temel kalite şartları
    • Bölüm 5 : ISO 3834-2, ISO 3834-3 veya ISO 3834-4 standardlarının kalite şartlarına uygunluğun teyidi için gerekli dokümanlar

Bu standardın tüm çalışanların kaynak işlemleri ve kaynak ile ilgili sorumluluklarına yönelik yetkinliği konusunda özel gereksinimleri bulunmaktadır. Kaynak işlemlerinde, nihai ürün kalitesini etkileyebilecek her çalışanın uygun yeterliliğe sahip olması gerekmektedir. Neticede kaynak işlemleri, benzersiz kontroller gerektiren işlemlerdir.

Aslına bakılırsa kaynak işlemlerinde yetkinliğin önemi, çok uzun zaman önce kabul edilmiştir. Örneğin 1918 yılında bir gemicilik şirketinin, ark kaynağının gemi yapımına uygulanmasına yönelik ilişkin raporunda, işletmelerin kaynak sisteminin kullanımında, özel olarak eğitilmiş, deneyimli ve verimli kişiler kullanmalarını ve yetkili ve onaylı denetçiler tarafından bu kişilerin araştırılması önerilmiştir. Bu öneriler 1920 yılında Lloyd Kuralları arasına girmiştir. Sonraki yıllarda, kaynakçı onayı ile ilgili şartname ve standartlar ortaya çıkmıştır. 1960’larda ise tahribatsız muayene (NDT) ve kaynak denetim personeli yetkinliği ile ilgili spesifikasyonlar yayınlanmıştır.

Günümüzde, kaynağın özel bir işlem olarak kontrol edilmesi ve füzyon kaynak için kalite gereklilikleri ISO 3834 standardında ele alınmaktadır. Bu standart, kaynak sorumluluğuna sahip çalışanların yetkinliği için özel gereklilikleri açıklamaktadır. Söz konusu standart, kaynakçılar, tahribatsız muayene personeli, kaynak denetçileri ve kaynak koordinatörlerini kapsamaktadır. Kısaca ürünlerdeki kaynakların nihai kalitesini etkileyecek bütün çalışanların gerekli yeterliliğe sahip olması bir zorunluluktur. Kaynak koordinasyonunda görevler ve sorumluluklar ise, TS EN ISO 14731 Kaynak koordinasyonu - Görevler ve sorumluluklar başlıklı standartta yer almaktadır. Bu iki standardın (ISO 3834 ve ISO 14731) doğru uygulanması, güvenli ve güvenilir kaynaklı ürünlerin maliyet etkin bir şekilde üretilmesinin anahtarıdır.

Bu standartların yanı sıra, bir de kaynak çalışanlarının yetelerliliklerini belirlemek ve kanıtlamak amacı ile şu standartlardan yararlanılmaktadır:

  • TS EN ISO 14732 Kaynak personeli - Metalik malzemelerin tam mekanize ve otomatik ergitme kaynağı için kaynak operatörlerinin ve kaynak ayarcılarının yeterlilik sınavı
  • TS EN ISO 9606 Kaynakçıların yeterlilik sınavı - Ergitme kaynağı

Kaynak onay sertifikası, yapılacak her kaynağın, kaynak yöntemi, malzeme grubu ve kaynak malzemesi ile uyumlu olduğunu belirten ve kaynak işlemlerinin ilgili standartlara uygun şekilde yapıldığını, gerekli tahribatsız testlerin ve mekanik testlerin yapıldığını ve sonuçların uygun olduğunu gösteren bir belgedir.

Kuruluşumuz diğer belgelendirme hizmetleri kapsamında kaynak onay sertifikası hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler, güvenli, hızlı ve kesintisiz bir şekilde, daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli üretim yapmaktadır.

Diğer belgelendirme hizmetleri kapsamında verilen kaynak onay sertifikası hizmetleri, bu yönde kuruluşumuz tarafından verilen hizmetlerden sadece bir tanesidir. Bunun dışında başka birçok farklı belgelendirme hizmetleri de verilmektedir.

İhracat Uygunluk Sertifikası

Bazı ülkeler, ülkelerine gönderilecek ürünlerin bir kısmı için, bu ürünlerin gümrüklerden hızlı ve kolay bir şekilde geçmelerini sağlamak amacı ile bir uygunluk sertifikası talep etmektedir. Bu ürünler genel olarak yüksek riskli olarak kabul edilen ürünlerdir. Yüksek riskli ürünler, doğası gereği tüketiciler için büyük güvenlik riskleri taşıyan ürünlerdir. Bu yüzden de daha sevkiyat öncesinde bu tür ürünlerin yüksek düzeyde değerlendirilmesi gerekmektedir.

Çeşitli ülkelerde yüksek riskli olarak kabul edilen bir kısım ürünler şunlardır: elektrikli su ısıtıcıları, elektrikli ısıtıcı cihazlar, elektrik uzatma kabloları, prizler, fişler ve adaptörler, mobil şarj aletleri, saç kurutma makinaları, çocuk oyuncakları, araba lastikleri ve fren balatası, yağ filtreleri, hava filtreleri ve yakıt filtreleri gibi bazı otomobil yedek parçaları.

Bunun yanı sıra bazı ülkeler ithal edilecek ürünler için enerji verimliliği uyumluluğu aramaktadır. Ayrıca bu tür ürünlerin, uluslararası güvenlik standardı gereklilikleri yanı sıra kendi ulusal standartlarına ve yasal düzenlemelerine de uymalarını ve bu açıdan performanslarının belirlenmesini talep etmektedir. Enerji verimliliği gereksinimlerine uyması aranan bazı ürünler şunlardır: buzdolapları, derin dondurucular, çamaşır makinaları, bulaşık makinaları, klimalar, elektrik motorları, elektrik lambaları, aydınlatma armatürleri ve araç lastikleri.

İhracat uygunluk sertifikası uygulamasında muaf tutulan ürünler de bulunmaktadır. Bu tür başlıca ürünler, gıda ürünleri, medikal ürünler, savunma sanayi ürünleri, örnek ürünler, sağlık ürünleri ve geçici olarak alınan ürünlerdir. Muaf tutulsa da çoğu zaman gümrüklerde problem yaşamamak için bu tür ürünler için de sevkiyat öncesinde ihracat uygunluk sertifikası alınması önerilmektedir.

Günümüzde birçok ülke tarafından uygulanmakta olan ihracat uygunluk sertifikası programının başlıca amacı ülke vatandaşlarının sağlık ve güvenliklerinin korunmasıdır. Bunu sağlamak için de ülkeye girecek ürünlerin, yerli ve yabancı standartlara, ülkenin yasal düzenlemelerine ve taraflar arasında yapılan anlaşma koşullarına uygun olduğunun, daha yükleme öncesinde gözlenmesi, test ve analizlerinin yapılması ve değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu tür ölçüm, test, analiz ve gözetim çalışmaları, ihracatçı firmanın bulunduğu ülkede faaliyet gösteren ve tarafsız ve bağımsız hareket eden yetkili kuruluşlar ve laboratuvarlar tarafından gerçekleştirilmektedir.

İhracat uygunluk sertifikası programı uygulayan ülkeler, standartlara ve teknik şartnamelere uymayan, güvenilir olmayan ve sahte ve sağlıksız ürünlerin ithalatını önleme çabasındadır.

İhracat uygunluk sertifikası programının bir diğer önemli amacı, çevrenin korunmasıdır. Günümüzde doğal kaynakların hoyratça kullanılması ve atıkların yarattığı korkunç tahribat, yerkürenin ekolojik dengesini bozmakta ve doğayı onarılmaz şekilde etkilemektedir. Bu bakımdan her ülke doğanın korunmasından sorumludur ve üzerine düşeni yapmak zorundadır.

İhracat uygunluk sertifikası uygulamasının bir başka olumlu yönü de, ülkeye girecek ürün ve hizmetlerin kalitesini iyileştirmektir. Kalitesiz ürünler hem insanların sağlığı hem de doğanın kirlenmesi açısından ciddi birer tehdittir. Ürün kalitesinin yükselmesi ancak üretim aşamalarında standartlara uymak ve modern üretim teknikleri kullanmakla elde edilebilir.

Kısaca ihracat uygunluk sertifikası programı ile ürünlerin onaylı ve güvenilir oldukları kanıtlanmış olmakta ve bu ürünlerin gümrüklerde beklememesi ve sorunsuz ve hızlı bir şekilde geçmesi açısından önemli olmaktadır. Bu sayede işletmeler de daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli ürünler üretmiş olmaktadır.

Kuruluşumuz diğer belgelendirme hizmetleri kapsamında ihracat uygunluk sertifikası hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler, güvenli, hızlı ve kesintisiz bir şekilde, daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli üretim yapmaktadır.

Diğer belgelendirme hizmetleri kapsamında verilen kaynak ihracat uygunluk sertifikası hizmetleri, bu yönde kuruluşumuz tarafından verilen hizmetlerden sadece bir tanesidir. Bunun dışında başka birçok farklı belgelendirme hizmetleri de verilmektedir.

Doğalgaz Uygunluk Sertifikası

Doğalgaz, yer kabuğunun derinlerinden çıkarılan fosil kaynaklı bir çeşit yanıcı gaz karışımıdır. Bir petrol türevi olan doğalgaz, önem sıralamasında yakıt olarak ham petrolden sonra ikinci sırayı almaktadır. Doğalgazın büyük bir kısmı, karbon ve hidrojen atomlarından oluşan metan gazıdır. Doğalgazın diğer bileşenleri ise etan, propan ve bütan gazlarıdır.

Bazı bölgelerde doğalgaza, yerkabuğuna yakın kaya tabakaları arasında, büyük çatlak ve boşluklarda rastlanmıştır. Bu tür oluşumlarda bulunan doğalgaz, geleneksel doğalgaz olarak adlandırılmaktadır. Bunun dışında çoğunlukla yerkabuğundan çok derinlerde, bazı şeyl, kumtaşı ve diğer tortul kayaç oluşumlarının içindeki küçük gözeneklerde doğalgaza rastlanmaktadır. Doğalgaz aynı zamanda ham petrol birikintileri ile de ortaya çıkar. Doğalgaz birikintileri karada olduğu gibi bazen deniz kıyısında ve okyanus tabanının altında yer almaktadır.

Doğalgaz arayışları, dünyanın yapısını ve süreçlerini inceleyen jeologlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Jeologlar genel olarak doğalgaz ve petrol yataklarını bulmak ve kuyuları açmak için karada ve okyanusta sismik araştırmalar yapmaktadır. Sismik araştırma sonuçları bir bölgenin doğalgaz üretme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyorsa, keşif kuyusu açılmakta ve test edilmektedir. Testin sonuçları, kaynakta mevcut olan doğalgazın kalitesi ve miktarı hakkında bilgi vermektedir.

ABD’de yakın bir zamanda yapılan bir araştırma sonuçlarına göre doğalgaz tüketen sektörlerin toplam doğalgaz tüketimi içindeki payları şu şekildedir: sanayi sektörü (yüzde 35), elektrik üretimi (yüzde 34), konutlar (yüzde 16), ticari kullanım (yüzde 12) ve taşımacılık faaliyetleri (yüzde 3). Yani en fazla doğalgaz kullanımı binaları ısıtmak ve elektrik üretmek içindir. Sanayi sektörü daha çok yakıt olarak, kombine ısı ve güç sistemlerinde ve kimyasal madde, gübre ve hidrojen üretmek için hammadde olarak doğalgaz kullanmaktadır. Elektrik enerjisi sektörü, doğalgazı elektrik üretmek için kullanmaktadır.

Doğalgaz uygunluk sertifikası olarak da bilinen gaz aletleri için uygunluk belgesi (A Certificate of Conformity for Gas Appliances), yasal düzenlemeler açısından bu belgeyi vermek üzere yetkili kuruluşlar tarafından düzenlenen bir sertifikadır.

Doğalgaz uygunluk sertifikası, bir tesiste bulunan ve doğalgaz ile çalışan bir cihazın geçerli standartlara göre güvenli olduğunu garanti etmektedir. Bu tür bir sertifika, bir doğalgaz cihazı monte edildiği zaman, değiştirildiği zaman ya da daha önemlisi tesisin mülkiyeti üzerindeki herhangi bir değişiklik olduğu zaman mutlaka alınmalıdır. Yürürülükte olan iş sağlığı ve güvenliğini sağlamaya yönelik yasal düzenlemeler de bu yönde esaslar içermektedir.

Gaz tesisatçıları, bir gaz şebekesine bağlı gaz tesisatında gaz tesisat çalışmaları tamamlandıktan sonra kurulumu, hatalar için test etmek ve tüketiciye ve ilgili şebeke operatörüne uygunluk sertifikası vermek zorundadır.

Herhangi bir gaz şebekesine bağlı olmayan gaz tesisatı kurulurken de, gaz tesisatçıları, kurulum tamamlandıktan sonra gerekli testleri yapmak ve bir denetim sertifikası vermek zorundadır. Bu denetimlerde tesisata bağlı tüm gaz konteynerleri, gaz regülatörleri ve gaz cihazları incelenmekte, varsa kurulum hataları tespit edilmekte, tesisata bir uyum plakası takılmakta ve tesisin sahibine bir muayene sertifikası verilmektedir.

Esas olarak gaz uygunluk sertifikası veya spesifik olarak doğalgaz uygunluk sertifikası, yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara ve yasal düzenlemelere uygunluğu gösteren bir belgedir. Bu belge, herhangi bir kurulumun güvenli olduğunu ve olası arıza veya kusurlar için test edildiğini göstermektedir.

Kuruluşumuz diğer belgelendirme hizmetleri kapsamında doğalgaz uygunluk sertifikası hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler, güvenli, hızlı ve kesintisiz bir şekilde, daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli üretim yapmaktadır.

Diğer belgelendirme hizmetleri kapsamında verilen doğalgaz uygunluk sertifikası hizmetleri, bu yönde kuruluşumuz tarafından verilen hizmetlerden sadece bir tanesidir. Bunun dışında başka birçok farklı belgelendirme hizmetleri de verilmektedir.

Sertifikasyon Hizmetleri